به گزارش پایگاه خبری کوهنانی نیوز به نقل از خبر گزاری فارس ، بخش کشاورزی و کسب و کارهای مرتبط با آن یکی از حوزههای اقتصادی متاثر این بیماری بوده که به صورت مستقیم و غیرمستقیم با تعطیلی و رکود همراه شده است. ممنوعیت صادرات و کاهش تقاضای محصولات از جمله پیامدهای نامطلوب شیوع این […]
به گزارش پایگاه خبری کوهنانی نیوز به نقل از خبر گزاری فارس ، بخش کشاورزی و کسب و کارهای مرتبط با آن یکی از حوزههای اقتصادی متاثر این بیماری بوده که به صورت مستقیم و غیرمستقیم با تعطیلی و رکود همراه شده است.
ممنوعیت صادرات و کاهش تقاضای محصولات از جمله پیامدهای نامطلوب شیوع این ویروس در بخش کشاورزی بوده که تولیدکننده با از دست دادن بازارهای خود، نهایتا متحمل هزینههایی شده است.
بعضی از تولیدات این بخش را میتوان با فرآوری، مدتها قابل مصرف کرد و در زمانی دیگر مورد استفاده قرار داد اما اگر این قابلیت را نداشته باشند ضرر هنگفتی بر تولیدکننده وارد میآورند.
یکی از این محصولات گل شاخه بریده است که با تعطیلی مراسمها و دید و بازدیدها به خاطر بیماری کرونا، تقاضایی برای آنها وجود نداشته و نهایتا روی دست تولیدکنندهها ماندند.
متاسفانه عمق فاجعه زمانی مشخص شد که در ستاد ملی مقابله با کرونا بخش کشاورزی نمایندهای نداشت و به همین خاطر حمایتی از آنان به عمل نیامد.
تولیدکنندههای این بخش هم از کرونا آسیب دیدند اما برای خم نشدن قامتشان تکیهگاهی وجود ندارد!
بیش از یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان ضرر کردیم
در این رابطه سجاد میر، گلخانهدار خرمآبادی به خبرنگار فارس اظهار کرد: مجموعه کل گلخانههای ما حدود ۲۵ هزار مترمربع سطح دارند و قریب دو هکتار سالن آن است.
وی با بیان اینکه روزانه بین پنج تا شش هزار شاخه گل رز تولید این مجموعه است، افزود: این روزها با شیوع کرونا تقریبا ۱۵ میلیون تومان در روز ضرر مالی به گلخانه ما وارد میشود.
میر به بیکاری ۶۰ پرسنل گلخانه خود بر اثر شیوع کرونا و تعطیلی آن اشاره کرد و ادامه داد: ما سه سال متوالی تعاونی برتر استان بودیم و هماکنون وضعیتمان این گونه شده است.
این کارآفرین لرستانی با اشاره به اینکه کارگران وی نتوانستند بیمه بیکاری دریافت کنند، اضافه کرد: در جواب آنان گفته شده که جزو ده شغل اول برای گرفتن بیمه بیکاری نیستند و رستوران و سفرهسراهای سنتی بر ما ارجحیت دارند.
وی با یادآوری اینکه از شش میلیارد تومان ضرر گلخانههای استان بیش از یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون آن متعلق به گلخانه آنان است، بیان کرد: در حال حاضر حدود ۴۰۰ هزار شاخه گل رز را به علت نبود بازار و تقاضا دور ریختیم.
میر در ادامه خواستار تعیین تکلیف حق بیمه بیکاری کارگران مجموعه خود شد و گفت: هماکنون بازار صادرات بسته شده و ماهیانه ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان حق بیمه پرداخت میکنیم اما به پرسنلمان بیمه بیکاری نمیدهند!
این تولیدکننده گل رز شاخه بریده در لرستان با تاکید بر اینکه در حال حاضر درآمدی نداریم و برای حفظ گلهایمان مجبور به استفاده از کود، آب، برق و گاز هستیم، ادامه داد: گل موجودی زنده است و نباید دچار تنش شود برای همین باید شرایط نگهداری آن مثل قبل باشد.
وی خاطرنشان کرد: هر بوته گل رز را سه یورو خریداری کردیم و ۲۰۰ هزار بوته هستند که ارزش تقریبی آنها ۱۲ میلیارد تومان است؛ اگر از بین بروند ضرر هنگفتی میبینیم چراکه تا هفت سال نیز گلدهی دارند.
میر بیان کرد: این بوتهها هزینه جاری دارند و مجبور به تامین آن هستیم اما هیچگونه فروشی هم نداریم.
این گلخانهدار لرستانی عنوان کرد: دادن تسهیلات ۱۲ درصدی دردی را دوا نمیکند و چیزی که از شرایط فعلی استنباط میشود این است که تا مدتها کرونا مانع فروش ما خواهد بود؛ مشتریان ما چون تالارها و دیگر مجموعهها نیز تعطیلند.
خسارت ۶۰ میلیاردی کرونا به بخش کشاورزی لرستان
در این راستا چنگیز ابراهیمی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی لرستان بیان کرد: در پی شیوع ویروس کرونا بر اساس برآوردهای اولیه حداقل ۶۰ میلیارد ریال به واحدهای گلخانه استان خسارت وارد شده است.
وی اضافه کرد: مساحت واحدهای گلخانه استان بیش از ۶۴ هکتار است که در زمینه تولید محصولات سبزی و صیفی، گیاهان دارویی و گلهای شاخه بریده فعالیت میکنند.
ابراهیمی افزود: شیوع ویروس کرونا بر روند تولید تا مصرف این واحدهای تولیدی تاثیر منفی گذاشته است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی لرستان ادامه داد: سالانه بیش از ۴.۵ میلیون گل شاخه بریده در استان تولید میشود به دلیل همین شرایط ویژه که در کل جهان، کشور و استان ما به وجود آمده عمده خسارات به گلهای شاخه بریده وارد شده است.
وی با بیان اینکه حداقل ۱.۵ میلیون گل شاخه بریده استان خسارت دید و به بازار مصرف عرضه نشد، اظهار کرد: در همین راستا و به منظور کمک به تولید کنندگان، وزارت جهاد کشاورزی پیشنهاداتی را به هیئت دولت ارائه کرده است.
ابراهیمی استمهال وامها، کاهش سود بانکی، بخشودگی جرایم دیرکرد وامها و هزینههای آب، برق و گاز را از جمله مواردی عنوان کرد که مورد تقاضای سازمان است و گفت: امیدواریم با تصویب این پیشنهادات در هیئت دولت و ابلاغ آن به استانها بتوانیم تا حدود زیادی مشکلات واحدهای گلخانهای متضرر شده بر اثر پدیده شیوع کرونا را جبران کنیم.
جبران آسیبهای کرونا بر بخش کشاورزی دیده نشده است
در این خصوص نامدار صیادی، معاون برنامهریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی لرستان نیز به خبرنگار فارس اظهار کرد: تولیدات بخش کشاورزی مستمر و سالیانه است و کرونا نمیتواند بر آنها تاثیر چشمگیری بگذارد اما چند مورد دچار مشکل شدند.
وی خاطرنشان کرد: قبل از سال جاری مردم خرید گوشت مرغ مورد نیاز خود را انجام داده و ذخیره کردند اما به دلیل شرایط قرنطینه و نبود دید و بازدید طی ایام نوروز، خیلی مصرف نشدند و برای همین تقاضا پایین آمد.
صیادی با بیان اینکه شیوع کرونا سبب تعطیلی مراکزی چون هتلها، سفرهسراها و رستورانها شد و برای همین تقاضا برای گوشت مرغ وجود نداشت، ادامه داد: نتیجه این موضوع ماندن گوشت مرغ روی دست تولیدکنندگان شد.
معاون سازمان جهاد کشاورزی لرستان بیان کرد: هر زمان که تقاضا کمتر از عرضه است برای تعادل بازار، مرغ مازاد استان توسط شرکت پشتیبانی امور دام، خریداری و منجمد میشود که البته وزن مصوب ۱۸۰۰ گرم است اما برای کاهش اثرات چالش موجود با مصوبهای که از ستاد تنظیم بازار گرفتیم بخشی از مرغ با وزن ۲۲۰۰ گرم نیز خریداری کردیم.
به گفته وی با این کار تا حدودی به تولیدکنندگان کمک شد اما کامل نبود.
صیادی با بیان اینکه مصرف لبنیات نیز با کاهش شدید مواجه شد چراکه تابع مصرف و تقاضا است، افزود: ضرر بخش گل و گیاه هم دور از ذهن نبود و قبلا پیشبینی میکردیم.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی لرستان از وجود حدود چهار هکتار گلخانه زیر کشت گل شاخه بریده در استان خبر داد و گفت: این سطوح عمدتا در دو شهرستان الیگودرز و خرمآباد قرار دارند.
وی اظهار کرد: متاسفانه با شیوع کرونا و پایین آمدن تقاضای گل در بازار، بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار شاخه گل بریده روی دست تولیدکنندهها ماند و درخواستی برای آن نبود.
صیادی ادامه داد: با احتساب هر شاخه چهار هزار تومان حدود شش میلیارد تومان در این قسمت ضرر دیدهایم.
معاون سازمان جهاد کشاورزی لرستان بیان کرد: در مصوبهای، دولت برای اصناف و سایر بخشهایی که از کرونا آسیب دیدند مبالغی جهت جبران خسارت وارده در قالب تسهیلات ارزانقیمت پیشبینی کرد اما حوزه کشاورزی دیده نشد.
وی افزود: طی پیگیریهایی که داشتیم گفتند بخش کشاورزی در ستاد مقابله با کرونا نماینده نداشته و برای همین مطرح نشده بود.
صیادی یادآور شد: برای همین در ویدئوکنفرانسی که برگزار شد معاون برنامهریزی وزارت جهاد کشاورزی توسط وزیر مربوطه به عنوان نماینده بخش کشاورزی در این ستاد معرفی شد تا حضور داشته باشد.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: در حال حاضر پیشنهادات را دادهایم و گزارش آسیبهای وارده به وزارت منتقل شده اما تاکنون مصوبهای برای جبران این آسیبها مانند سیل گذشته به دست استان نرسیده است.
هماکنون که به گفته مسوولان استانی، نماینده حوزه کشاورزی در ستاد ملی مقابله با کرونا معرفی شده نیاز است هر چه سریعتر تحقیق و مطالعه علمی و مشاهدات تجربی برای محاسبه میزان هزینهها و آثار این بیماری شوم در این بخش صورت پذیرد تا بتوان با برنامهریزی علمی گامهای موثری در راستای کاهش اثرات سوء و منفی آن برداشت. بدیهی است که جبران این پیامدها بدون تحقیق و بررسی بیشتر امکانپذیر نخواهد بود.
وضعیت بازار بورس : بسته تعداد معاملات : 526,382 حجم معاملات : 23,523B ارزش معاملات: 143,450B ارزش بازار : 81,136,575B تعداد نماد مثبت : 383 تعداد نماد منفی : 94
شاخص کل بورس
2,543,264.97 24390.26 0.97% 1403/09/21 17:25
شاخص کل فرابورس
25,107.39 246.45 0.99% 1403/09/21 18:21
وضعیت بازار فرابورس : بسته تعداد معاملات : 262,518 حجم معاملات : 9,123B ارزش معاملات : 413,332B ارزش بازار : 13,436,527B تعداد نماد مثبت : 304 تعداد نماد منفی : 80