رئیس امور عشایر شهرستان دماوند گفت: ۲۶۰ خانوار عشایری این منطقه با یک تعاونی و یک صندوق خرد زنان عشایری سالانه ۶ هزار تن گوشت قرمز تولید می کند. مجید خدابخش روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: شهرستان دماوند ۲۶۰ خانوار عشایر مقیم و حدود ۱۲۰ خانوار عشایر میهمان دارد که از […]
رئیس امور عشایر شهرستان دماوند گفت: ۲۶۰ خانوار عشایری این منطقه با یک تعاونی و یک صندوق خرد زنان عشایری سالانه ۶ هزار تن گوشت قرمز تولید می کند.
مجید خدابخش روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: شهرستان دماوند ۲۶۰ خانوار عشایر مقیم و حدود ۱۲۰ خانوار عشایر میهمان دارد که از شهرستانهای پاکدشت، ورامین، ایوانکی، کرج، گرمسار و سمنان از اواسط خرداد تا شهریور ماه در مناطق ییلاقی دماوند، تار، پلور و لار مستقر می شوند.
وی ادامه داد: این نهاد حدود ۱۰۰ هزار راس دام ساکن، ۱۵۰ هزار راس دام مهمان و هشت ایل شامل هداوند ، کردبچه ، بولانی ، سنگسری ، عرب سرهنگی ، عرب کتی، علیکایی و حیدری را مدیریت می کند.
وی با اشاره به میزان تولیدات سالانه عشایر، خاطرنشان کرد: عشایر شهرستان دماوند سالانه ۶ هزار تن گوشت قرمز و ۱۵ درصد شیر و فرآورده های لبنی استان را تولید می کنند.
مدیر امور عشایر شهرستان دماوند از اقدامات صورت گرفته توسط این نهاد خبر داد و اضافه کرد: به همت فرمانداری و اداره کل امور عشایر استان تهران ۵۰ عدد آبشخور، ۴۰ عدد سرویس بهداشتی، ۱۲ مورد حمام خورشیدی، ۲۵۰ کیلومتر بازسازی راه عشایری، نصب پنل خورشیدی برای هر ۵ خانوار، توزیع ۶ هزار سیلندر گاز، ۷۰ تن آرد، معاینه رایگان عشایر با حضور پزشک و … ارائه خدمات شده است.
وی با بیان اینکه ۱۲ هزار متر لوله کشی و خط انتقال آب در حوزه ییلاقی لار صورت گرفته است، گفت: در مکان هایی که آب لوله کشی و خط انتقال صورت نگرفته باشد، به صورت دوره ایی با تانکر برای هر خانواده عشایر آبرسانی می شود؛ البته در حدود ۸۰ درصد مراتع خط انتقال صورت گرفته است.
خدابخش با بیان اینکه خوشبختانه در حوزه عشایر شهرستان بیکار وجود ندارد، افزود: در راستای ارائه خدمات مطلوب و حمایت مالی تسهیلات ارزان قیمت به میزان یکصد میلیون تومان با سود کم به صورت سالانه به ۱۰ نفر تخصیص یافته است و همچنین برای اجرای طرح پرواربندی نیز سالانه حدود ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات ۱۴درصد نیز تخصیص می یابد.
وی از توزیع سالانه حدود ۳ هزار تن جو و کنستانتره برای تامین خوراک دام خبر داد و بیان کرد: هرساله توسط دامپزشکی شهرستان دماوند کلیه دام های منطقه عشایر دماوند واکسینه می شود.
رئیس امور عشایر شهرستان دماوند در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر اینکه شهروندان از تردد ایل های عشایری و دام ها از سطح شهر در زمان کوچ، گله مند هستند، اظهارداشت : ایل راه ها ثبت ملی هستند و دماوند یکی از قدیمی ترین ایل راه های کشور است زیرا ابتدا ایل راه بوده و بعد به شهر تبدیل شده ولی به جهت جلوگیری از مشکل در تردد و همچنین آلودگی دامی، در نظر داریم با همکاری ادارات مربوطه، ایل راه های مسدود شده را بازسازی کنیم.
خدابخش با اشاره به شرایط زندگی عشایر در مناطق ییلاقی و میانبند، افزود: عشایر به مدت ۹۰ روز در مراتع ییلاقی و ۹۰ روز در مراتع میانبند و قشلاقی در جنوب دماوند ساکن می شوند.
وی ادامه داد: کوچ عشایر به مراتع ییلاقی از اواسط خرداد ماه آغاز و به مدت ۹۰روز به طول می انجامد و در مراتع میانبند در۲مرحله در بهار از اوایل اردیبهشت تا اواسط خردادماه و در فصل پاییز از اواخر شهریور تا اواسط آبان ماه است.
تهران-ایرنا –
وضعیت بازار بورس : بسته تعداد معاملات : 312,822 حجم معاملات : 13,855B ارزش معاملات: 106,918B ارزش بازار : 78,505,567B تعداد نماد مثبت : 453 تعداد نماد منفی : 31
شاخص کل بورس
2,460,408.31 60958.03 2.54% 1403/09/12 15:45
شاخص کل فرابورس
23,947.72 488.86 2.08% 1403/09/12 18:56
وضعیت بازار فرابورس : بسته تعداد معاملات : 232,965 حجم معاملات : 13,406B ارزش معاملات : 5,097,334B ارزش بازار : 12,761,699B تعداد نماد مثبت : 354 تعداد نماد منفی : 132