استاندار لرستان: کمیسیون برنامهوبودجه مجلس به ۶ پروژه مهم استان لرستان کمک کند استاندار لرستان گفت: ۶ پروژه اولویت دار استان لرستان مطرح شده که نیاز است اعضای کمیسیون برنامهوبودجه مجلس به این پروژهها توجه ویژهای داشته و برای تکمیل این پروژهها کمک کنند. کوهنانی نیوز به نقل از تسنیم سید موسی خادمی در […]
استاندار لرستان:
کمیسیون برنامهوبودجه مجلس به ۶ پروژه مهم استان لرستان کمک کند
استاندار لرستان گفت: ۶ پروژه اولویت دار استان لرستان مطرح شده که نیاز است اعضای کمیسیون برنامهوبودجه مجلس به این پروژهها توجه ویژهای داشته و برای تکمیل این پروژهها کمک کنند.
کوهنانی نیوز به نقل از تسنیم سید موسی خادمی در نشست مشترک شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی و شورای برنامهریزی و توسعه استان که با حضور هیئترئیسه، اعضای کمیسیون برنامهوبودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی که در اتاق بازرگانی خرمآباد برگزار شد اظهار داشت: در منطقه زاگرس یک فقر اولیهای وجود دارد و از طرفی پسانداز و سرمایهگذاری وجود ندارد و نهایتاً خروجی بیکاری است و خروجی بیکاری آسیبهای اجتماعی و جرائم است.
وی افزود: از بین رفتن این سیکل نیازمند مداخله بیرونی و دولتی است، یکی از عناصری که میتواند این کار را بهخوبی انجام دهد دولت است که متأسفانه با ضعف منابع و از این قبیل مشکلات مواجه شده است.
استاندار لرستان عنوان کرد: این نکته صحیح است که در کل ضعف منابع داریم ولی معتقدیم در شرایطی که منابع محدود است اولویتبندی و مدیریت خوب معنادار، اگر پول بود مشکلات برطرف میشد و مدیریت لازم نبود ولی الآن که پول نیست و مشکل وجود دارد باید مدیریت و اولویتبندی کرد، کشور همه باید به میانگین یکسانی نزدیک شود و اگر این نگاه حاکم شود دلیلی ندارد در خیلی جاها دیگران را مانند مابقی استانها ببینیم.
وی بیان کرد: تغییر در نظام برنامهریزی کار اصلی کمیسیون برنامهوبودجه است و شاید بتوان کمک کرد تا تحولی در نظام بودجه ایجاد کرد، در بحث نظام بودجهریزی از طریق یک سری ردیف و مادهها امتیازاتی برای مناطق محروم قائل شدهایم اما متأسفانه توازن عین منفی عمل کردن شده یعنی پولی برای مناطق لحاظ شد ولی هیچ مبلغی تخصیص نیافت.
خادمی تصریح کرد: مجلس در این زمینه میتواند محدودیتی جدی لحاظ کند و چند منطقه محروم اعتبارشان بیشتر شود و یا ردیفهای مربوط به این مناطق تخصیصشان بیشتر باشد.
وی خاطرنشان کرد: در نظام بانکی نیز میتوان اصلاحاتی انجام داد، بانکهای خصوصی آمدند که ضعفهای بخش دولتی برطرف شود، بهعنوان دولت با بانکهای دولتی جلسه برگزار میکنیم و گاها غیرمنطقی نیز با این بانکها رفتار میکنیم تا مشکل بخش خصوصی را برطرف کنیم ولی بانکهای خصوصی بدترین رفتار را با بخش تولید دارند.
این مسئول گفت: بیشترین منابع را در استان جذب میکنند ولی ریالی در اینجا سرمایهگذاری نمیکنند، نسبت مصارف به منابع در بانکهای دولتی ۱۴۰ درصد و در بانکهای خصوصی کمتر از ۱۰ درصد است و ۹۰ درصد از منابع را درجاهای دیگر سرمایهگذاری میکنند.
وی اظهار داشت: میتوان قانونی تصویب کرد که شرط ایجاد شعبه در استان و گرفتن منابع رعایت شود؛ توزیع سود بین بخشها توزیع غیرمعقولی است و این سبب میشود بانکها برای تولید پول ندهند، وظیفه دولت تنظیم سودبخشها است، ما آمدگی داریم طرحهایی در این زمینه را آماده کنیم و اصل قانون اساسی که رفع تبعیض بین مناطق است را داشته باشیم.
استاندار لرستان افزود: پروژههای استان همه مهم است ولی شش پروژه از این پروژهها را معرفی میکنیم و فارغ از پیگیریهای متداول خودمان در وزارتخانهها که با روش معمولی انجام خواهد شد اعضای کمیسیون برنامهوبودجه نیز عنایت خاصی به این پروژهها داشته باشند.
وی عنوان کرد: یکی از پروژههای مهم استان پروژه راهآهن دورود – خرمآباد- اندیمشک است که ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و برای اتمام این پروژه سه هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان نیاز است؛ پروژه راهآهن ازنا- الیگودرز- اصفهان نیز دارای پیشرفت فیزیکی ۳۰ درصد و نیازمند هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار است.
خادمی بابیان اینکه اگر این پروژهها بهرهبرداری شوند اثرشان استانی و فرا استانی است تصریح کرد: آزادراه خرمآباد- بروجرد و اراک نیز ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و ۹۶۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد؛ بخشی از کریدور غرب که در سطح کشور طراحیشده بخشی در استان لرستان است که ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و حدود ۶۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی خاطرنشان کرد: بحث فرودگاه در توسعه استانها خیلی مهم است، در فرودگاه خرمآباد از محل اعتبارات استانی کارهایی آغازشده و حدود ۶۰ میلیارد تومان پروژه تعریفشده که تاکنون نزدیک ۲۰ میلیارد پرداختشده و اگر در بودجه شرکت فرودگاهها این پروژه دیده شود و این پروژه تبدیل به پروژهای ملی میشود.
استاندار لرستان بیان کرد: پروژه قلعه فلک الافلاک نیز یکی دیگر از پروژههای مهم استان و بستر ارزشمندی است که سالها دچار مشکل است، این پروژه هم به لحاظ تاریخی و هم به لحاظ نقطهای که قرار دارد مهم است؛ چند چشمه پر آب زیر این اثر تاریخی است و با توافقی که شد اطراف این اثر در اختیار حوزههای نظامی است که تلاش خوبی که انجامشده و به توافق نهایی رسیدهایم که نیازمند حدود ۶۰ میلیارد تومان اعتبار است.
وی گفت: قول دادهایم در طی دو سال ۶۰ میلیارد را پرداخت کنیم و از دو ماه آینده شروع به ساختوساز و تخلیه کنند.
وضعیت بازار بورس : بسته تعداد معاملات : 244,005 حجم معاملات : 12,693B ارزش معاملات: 90,081B ارزش بازار : 68,154,124B تعداد نماد مثبت : 359 تعداد نماد منفی : 107
شاخص کل بورس
2,097,004.54 12852.96 0.62% 1403/06/28 17:21
شاخص کل فرابورس
21,847.69 127.07 0.59% 1403/06/28 20:16
وضعیت بازار فرابورس : بسته تعداد معاملات : 140,277 حجم معاملات : 7,132B ارزش معاملات : 101,818B ارزش بازار : 11,611,212B تعداد نماد مثبت : 283 تعداد نماد منفی : 92