3

اولین گواهی حلال صنایع غیر گوشتی صادر شد

  • کد خبر : 5646
  • 16 اردیبهشت 1398 - 14:05

با حضور آیت الله مبلغی؛ عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه حلال امروزه خاستگاهی مهم برای تجارت با دامنه ای متکثر و متنوع تبدیل شده است، گفت: در شرایط کنونی صنعت حلال در قامت یک جریان نیرومند در جهان و با دو مشخصه ایجاد حالت اطمینان دینی در انسان ها و توسعه فعالیتهای […]

با حضور آیت الله مبلغی؛

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه حلال امروزه خاستگاهی مهم برای تجارت با دامنه ای متکثر و متنوع تبدیل شده است، گفت: در شرایط کنونی صنعت حلال در قامت یک جریان نیرومند در جهان و با دو مشخصه ایجاد حالت اطمینان دینی در انسان ها و توسعه فعالیتهای تجاری با دامنه ای متنوع و متعدد، ظهور و بروز پیدا کرده است.

آیت الله احمد مبلغی در مراسم اولین اعطاء گواهی حلال صنایع غیر گوشتی در جمع مدیران استاندارد کشور خاطرنشان کرد: امید است با قانون جدید مصوب مجلس و رویکرد و عزمی که موسسه استاندارد کشور بر اساس این قانون پیدا کرده است، جریان حلال در کشور تقویت، و  جمهوری اسلامی بتواند  حضوری برجسته و تاثیرگذار  در  کشورها  در زمینه صنعت حلال به هم برساند.
* سه شاخصه های مشترک حلال و استاندارد
فقیه ناظر بر امور حلال با اشاره به مشخصه های مشترک سه گانه استاندارد و حلال گفت: اولین مشخصه مشترک این است که هم استاندارد و هم  حلال هر دو  بر پایه “احراز تحقق معیار  مطلوبیت در کالا و خدمات”، معنی پیدا می کنند،  با این تفاوت که استاندارد ناظر به معیار مطلوبیت از حیث مادی و بهداشتی است و حلال ناظر به معیار مطلوبیت از حیث دینی است.
وی گفت:   البته حقیقت این است که در حلال، استانداردهای مادی و بهداشتی نیز به صورت عمده و اساسی ملحوظ می شود؛ یعنی کالا یا وضعیتی که به سلامت و اطمینان مردم آسیب می رساند حلال خوانده نمی شود.
آیت الله مبلغی خاطرنشان کرد: مشخصه مشترک دوم برای حلال و استاندارد آثار مثبتی است که این دو  در جامعه بر جای می گذارند که به صورت مشخص می توان به دو اثر اساسی  توجه نشان داد که یکی اطمینان بخشی در جامعه است  و دیگری گشودن زمینه و فضایی ویژه برای تجارت است.
وی افزود:  هر دو در جامعه و میان مصرف کنندگان و افراد جامعه اطمینان ایجاد می کنند.
وی یادآورشد: جالب است که هم علامت حلال و هم علامت استاندارد هر دو  اطمینان بخش برای  جامعه مصرف کننده هستند.
وی با اشاره به مشخصه مشترک سوم برای استاندارد و حلال گفت هر دو،  امر اثباتی هستند؛ یعنی نمی‌توان گفت هر چیزی که  در عالم واقع  در آن بهداشت رعایت شده است ما حکم به استاندارد بودن آن می کنیم ؛ بلکه لازم است  موسسه ای وجود داشته باشند که بر اساس معیارهای تعریف شده،  حکم به  استاندارد بودن یا حلال بودن یک کالا بکند.
آیت الله مبلغی افزود: بنابراین، هر دو نیاز به موسسه دارند، یعنی باید موسسه ای باشد که بگوید این معیارها را رعایت کرده در نتیجه استاندارد است و یا حلال.
در این مراسم همچنین رئیس سازمان استاندارد و آیت الله مبلغی فقیه ناظر بر امور حلال از اولین اعطای گواهی حلال رونمایی کردند.

گزارش کانون سبحان؛

لینک کوتاه : https://kohnaninews.ir/?p=5646

برچسب ها

ثبت نظر

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نشان رسانه های دیجیتال

logo-samandehi