جانشین فرماندهی کل ارتش جمهوری اسلامی ایران در ادامه به منظور درک تفاوت شرایط نگهداری اسرا در ایران و رژیم بعث عراق خاطره ای را بیان کرد:در آن زمان بنده در دانشکاه افسری مشغول خدمت بودم. یکی از نیروهای دانشکده به نام امان الهی
جانشین فرماندهی کل ارتش،گفت:بزرگترین ثمره اقدامات نیروهای نگهدارنده اسرای جنگی،اتحاد فعلی کشورهای محور مقاومت است.
به گزارش کوهنانی نیوز به نقل از همای سعادت،اولین همایش تجلیل از نیروهای نگهدارنده اسرای عراقی در محل تالار مروارید دژبان کل ارتش،با حضور امیر سرتیپ،دادرس جانشین فرماندهی کل ارتش،ریاست اداره عقیدتی سیاسی ستاد فرماندهی کل ارتش،امیر سرتیپ عبداله نجفی،فرمانده اسبق نیروی زمینی ارتش و رئیس وقت کمیسیون های اسرای جنگی و جمع دیگری از فرماندهان عالی رتبه و نیروهای نگهدارنده اسرای جنگی در هشت سال دفاع مقدس،به منظور تجلیل از عملکرد موفقیت آمیز آنان،در سالروز بازگشت آزادگان به میهن برگزار شد. در این مراسم امیر سرتیپ دادرس،جانشین فرمانده کل ارتش،ضمن ابلاغ سلام و قدردانیفرمانده کل ارتش از تلاش های بی وقفه نیروهای نگهدارنده اسرای جنگی در هشت سال دفاع مقدس،اظهار داشت:همه نیروهای ارتش جمهوری اسلامی ایران در آن جنگ تحمیلی هر کدام بر اساس نوع ماموریت های محوله به نوعی ایستادگی کردند و شما نیز در راستای پیاده سازی ماموریت خود به گونه ای موفقیت آمیز عمل کردید که ثمره آن را در شرایط فعلی و در منطقه به عینه نظاره گر هستیم.
وی با بیان اینکه شما دلاورمردان ارتش جمهوری اسلامی ایران،در آن ایام وظیفه داشتید که فرهنگ سازی کنید و ارزش های فرهنگی ایران اسلامی را به بهترین نحو ممکن در میان اسرای جنگی پیاده سازی کنید به گونه ای که به آنان یادآوری شود که میان ملت ایران و عراق آموزه های فرهنگی مشترکی وجود دارد که می تواند پایه گذار یک اتحاد اسلامی قرار گیرد، افزود:متعاقب آن امروز اگر اتحادی در محور مقاومت به ویژه بین سه کشور ایران،سوریه و عراق شکل گرفته،مدیون تلاش های شما نیروهای نگهدارنده اسرا در ارتش است که در واقع بزرگترین ثمره تلاش های شما محسوب می شود و اینک دشمن نیز به دنبال آن است تا این اتحاد و انسجام،بین سه کشور را بر هم زند.
امیر سرتیپ دادرس ادامه داد:امروز وارد جنگ دیگری به نام فضای مجازی شده ایم که وارد فضای داخلی کشور شده و به زعم مقام معظم رهبری دارای اهمیت ویژه ای است و متاسفانه علیرغم تاکیدات ایشان در سالهای گذشته با به کارگیری عناوینی چون شبیخون فرهنگی و تهاجم فرهنگی، ضعف در برنامه ریزی دقیق متولیان امر و بی توجهی نسبت به آن، باعث شده تا جامعه به سمت فرهنگ بیرونی سوق داده شود و از فرهنگ خودی غافل بمانند.
وی خطاب به زحمت کشان ارتش،گفت:از همان زمان با درک این مسئله مهم اقدام به ترویج فرهنگ اسلامی ایرانی کردید و ماحصل آن را در امنیت ملی فعلی و اتحاد بین کشورهای پیش گفته می بینیم.
جانشین فرماندهی کل ارتش جمهوری اسلامی ایران در ادامه به منظور درک تفاوت شرایط نگهداری اسرا در ایران و رژیم بعث عراق خاطره ای را بیان کرد:در آن زمان بنده در دانشکاه افسری مشغول خدمت بودم. یکی از نیروهای دانشکده به نام امان الهی به جبهه اعزام می شود و به ضرب گلوله دشمن به اسارت ارتش بعث عراق در می آید.پس از انتقال به عراق توسط یکی از نیروهای بعثی به گونه ای او را مورد ازار و اذیت قرار می دهد که ناجوانمردانه چاقو را در همان محلهای زخم و جراحت فرو می کند.
وی ادامه داد:آزاده سرافراز”امان الهی”،در اولین تبادل اسرا به ایران تحویل داده شد و به دانشکده افسری آمدند در حالی که یکی از پاهایش کوتاه شده بود و در این بین تعدادی از اسرای عراقی نیز در دانشکده افسری حضور داشتند تا تحویل عناصر دژبان شوند.به همراه ایشان به میان آنها رفتیم.در این میان یکی از اسرا با دیدن وی با ترس اقدام به فرار کرد.او را خواستیم و به جلو آمد و به پای این آزاده سرافراز افتاد وشروع به گریه و زاری والتماس کرد.امان الهی نیز گریه کرد و گفت این همان بعثی است که شکنجه گر من بوده است که چاقو را در محلهای گلوله فرو می کرد.حال اسیر بعثی از ترس جانش گریه می کرد و امان الهی از قدرت خدا.جالبتر آنکه امان الهی او را دلداری می داد و برایش غذایی تهیه کرد و از او پذیرایی کرد،امان الهی باز هم به جبهه برگشت و دوباره مجروح شد و وصیت کرد که اعضایش را اهدا کنند و به حدود هشت نفر نیز جان داد.
جهانیان باید ایران اسلامی را به عنوان الگویی برای اسیرداری انتخاب کنند
امیر سرتیپ حسینی،فرمانده دژبان کل ارتش در این همایش ضمن عرض خیرمقدم ابراز داشت:تلاش خواهیم کرد تا برگزاری این همایش به عنوان یک الگو و فرهنگ به منظور تجلیل از خدمتگزاران نظام و انقلاب اسلامی در ارتش جمهوری اسلامی که فرامین امامین انقلاب را در آن ایام به نحو احسن اجرا کردند در واقع پذیرای مهمانان ناخوانده عراقی بودند،در سالهای آینده نیز استمرار یابد.
وی افزود:جهانیان باید از این نحوه پذیرایی و انتقال فرهنگ و اسیرداری پند گرفته و ایران اسلامی را به عنوان یک الگوی خاص برای خود در جنگ های مختلف در نظر بگیرند.
بازتاب تلاش های نیروهای نگهدارنده اسرای جنگی در راهپیمایی اربعین
امیرسرتیپ نجفی،فرمانده اسبق نیروی زمینی ارتش و رئیس اداره کمیسیونهای اسرای جنگی،ضمن تجلیل از تلاش های مجاهدانه نیروهای نگهدارنده اسرا ،برگزاری این همایش را احیا و ترویج گفتمان جهاد تبیین مطرح کرد و گفت: متاسفانه از تاریخ آخرین تبادل اسرای جنگی که در سال ۱۳۸۲انجام شد،تاکنون اقدام خاصی در خصوص خدمات ارتش در زمینه مسایل نگهداری اسرا و اقدامات چشم گیر آنان که بر اساس منشور اخلاقی صادره از سوی حضرت امام (ره ) ابلاغ شده بود،گام مفید و قابل توجهی برداشته نشده است.
وی تاکید کرد:حضرت امام (ره)در آن بیانیه معروف ابلاغ فرمودند که رفتار شما با اسرا باید با عطوفت باشد.به گونه ای که در حین بازگشت به عراق و کشور خود، هرکدام از آنان به یک مبلغ برای انقلاب اسلامی تبدیل شود و از قضا نیروهای نگهدارنده با خلوص نیت این فرمان را به طور دقیق اجرا کردند و امروز شاهد حضور همان مبلغین در عرصه های مختلف هستیم به نحوی که به همکاری با انقلاب اسلامی می پردازند و این رسالت نگهداری اسرا بر دوش ارتش جمهوری اسلامی ایران بوده و از افتخارات آن محسوب می شود.
امیر نجفی در ادامه به نگارش و تدوین چندین جلد کتاب در این خصوص اشاره کرد و گفت:در یک برهه ی زمانی اقدام به آزادسازی یک جانبه ۱۲ هزار نفری از اسرای جنگی کردیم که همین امر علیرغم برخی انتقادات،باعث تغییر ذهنیت و فضاسازی های مسموم آن دوران بر علیه انقلاب اسلامی شد و امروزه آنان را به عنوان مبلغ در بزرگترین پیاده روی عمومی جهان در مراسم اربعین مشاهده می کنیم.
وی همچنین تصریح کرد:این همایش را به فال نیک گرفته و آن رابه عنوان نقشه راهی تلقی خواهیم کرد تا با برنامه ریزی های دقیق برای سنوات آینده بتوانیم دستاوردهای مهم شما همکاران شایسته را که از ارزشهای والای دفاع مقدس بوده،ضمن حفظ و صیانت از آن به عنوان الگویی موثر در تحولات داخلی و منطقه ای به جامعه معرفی کنیم. هسته اصلی حشدالشعبی از همان احرار تشکیل شده است
سردار آقامیری،نماینده وقت کمیسیون سپاه در این همایش ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید نظران دلاورمرد ارتش جمهوری اسلامی ایران که هم مسئولیت کمیسیون نگهداری را از ابتدای جنگ بر عهده داشت و هم به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی مشغول به خدمت بود، به این مطلب اشاره کرد که پس از انجام عملیات های مختلف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و دستگیری نیروهای عراقی و بازجویی های اولیه،آنها را تحویل دژبان کل ارتش می دادیم.
وی تصریح کرد:سیاستگذاری های کمیسیون نگهداری اسرا به گونه ای بود که اسیر اگر کار می کرد و یا مهارتی می آموخت،درآمد ماحصل از کارش برای او بود،این در حالی است که در سایر کشورها این گونه نبوده و اسیر به عنوان یک برده تلقی می شود و از او به کارگیری شده و دستمزدی نیز به وی داده نمی شود ک در نتیجه این فرهنگ فقط خاص اسلام و انقلاب اسلامی ایران می باشد.
آقامیری افزود:حدود۱۶ هزار اسیر عراقی که تحت تاثیر اقدامات فرهنگی به اسرای تواب موسوم بودند توسط جناب روح نواز رئیس کمیته تفکیک کمیسیون نگهداری در ارتش،در اختیار ما قرار داده شد و تعداد۱۰ هزار۴۰۰ نفر از آنان پس از آموزش های لازم تحویل سپاه بدر شدند و امروز هسته اصلی حشدالشعبی عراق را همان نیروها که به” احرار :موسوم هستند، تشکیل می دهند.
وی ادامه داد:جالب آنکه در جبهه ایران بر علیه صدامیان ایستادند و حدود ۳۷۰ نفر شهید و بیش از ۵۰۰ نفر از آنان جانباز شدند و این رزم آنان به گونه ای بود که صدام در پیامی اعلام کرد”سپاهی از عراق در مقابل ما ایستاده است.” نگهداری اسرای جنگی برای انقلاب اسلامی به یک معجزه شبیه بود
اصغر عزیزی،رئیس کمیته فرهنگی کمیسیون،به عنوان یکی از پیشگامان و پیشکسوتان عرصه جنگ نرم در اردوگاههای نگهداری اسرای جنگی با اشاره به این فراز از منویات مقام معظم رهبری که ” خاطرات جنگ ،گنجینه ای فراموش نشدنی است”،اظهار داشت:نگهداری اسرا از جمله اقداماتی بود که در جمهوری اسلامی ایران در بخش نیروی انسانی جنگ لحاظ می شود که مسئولیت صفر تا صد آن با دژبان کل ارتش بوده است و بنابراین امیدواریم در همین یگان پایگاهی ایجاد شود تا دستاوردهای آن برای آیندگان به نمایش گذاشته شود.
وی افزود: نگهداری اسرای جنگی برای انقلاب اسلامی بیشتر به یک معجزه شبیه بود چرا که در نگهداری اسراحوادثی اتفاق افتاد که نشان داد خداوند چقدر مراقب انقلاب اسلامی بوده است.حوادثی از قبیل موشک باران همین پادگان دژبان در سال ۱۳۵۹ که محل نگهداری بخشی از اسرا نیز بود و حادثه منجیل و نیز فرارهای ناموفق اسرا که امروز با افتخار می گوییم به واسطه هوشیاری شما همکاران پرتلاش هیچ اسیری موفق به فرار نشد آن هم در شرایطی که پیرو قوانین بین المللی هر اسیری حق فرار دارد.
عزیزی ادامه داد:هر کدام از شما نیروهای نگهدارنده امروز خود به عنوان کتابی محسوب می شوید که در درونتان اندوخته های فراوانی نهفته و میتوانید ساعت ها خاطره بگویید و بازگوکننده ی بخشی ارزشمند از دفاع مقدس باشید و امیدواریم مسئولین امر نسبت به احیای نمایشگاهی که بالغ بر ۱۵ سال بر روی آن کار فرهنگی و عقیدتی شده بود گام بردارند و آثار فاخر آن را در دید عموم قرار دهند.
حضرت حجت الاسلام و المسلمین سیدخلیل نجفی نیز که در آن دوران مسئولیت دادگاه ویژه اسرای جنگی در کمیسیون را بر عهده داشتند به ایراد سخن پرداخت و اظهار داشت:به جرات می توان گفت که هیچ اسیری در ایران مورد آزار و اذیت قرار نگرفت و تنها تنبیهاتی که برایشان در نظر گرفته می شد حذف سیگار و یا انتقال از یک اردوگاه به اردوگاه دیگر بود.
وی همچنین به فرازی از منویات رهبری معظم انقلاب در آن ایام مبنی بر اینکه ” اینها اسرای ما نیستند بلکه اسرای صدام هستند” اشاره کرد و گفت: امروزه باید این زحمات که توسط نیروهای کنترل گر نظام و انقلاب اسلامی صورت گرفته در قالب متونی تدوین و در دانشکده های افسری تدریس شود تا از نحوه نگهداری اسرای جنگی در ایران الگو بگیرند.چرا که با توپ و تانک و سلاح گرم هیچ دلی به دست نخواهد آمد بلکه تنها با ترویج فرهنگ و ارزشهاست که دلها به دست خواهند آمد و این نفوذ بر دلها را شما نیروهای نگهدارنده به خوبی به انجام رساندید.
بنا به این گزارش،در این مراسم تعدادی از شرکت کنندگان به بیان خاطراتی پرداختند و در پایان نیز با اهدا هدایا و لوح تقدیر از نیروهای نگهدارنده اسرا در ارتش جمهوری اسلامی ایران تجلیل به عمل آمد.
وضعیت بازار بورس : بسته تعداد معاملات : 526,382 حجم معاملات : 23,523B ارزش معاملات: 143,450B ارزش بازار : 81,136,575B تعداد نماد مثبت : 383 تعداد نماد منفی : 94
شاخص کل بورس
2,543,264.97 24390.26 0.97% 1403/09/21 17:25
شاخص کل فرابورس
25,107.39 246.45 0.99% 1403/09/21 18:21
وضعیت بازار فرابورس : بسته تعداد معاملات : 262,518 حجم معاملات : 9,123B ارزش معاملات : 413,332B ارزش بازار : 13,436,527B تعداد نماد مثبت : 304 تعداد نماد منفی : 80