از مهمترین انواع گل نسترن میتوان به نسترن رونده، نسترن فرانسوی، نسترن کوهی یا وحشی و نسترن زرد اشاره کرد. نسترن گیاهی مقاوم است و برای کاشت در شرایط اقلیمی کشور ما کاملا مناسب است. ستاره |سرویس گیاهان و حیوانات – گل نسترن را میتوان هم در داخل گلدان و هم در فضای باز کاشت و […]
از مهمترین انواع گل نسترن میتوان به نسترن رونده، نسترن فرانسوی، نسترن کوهی یا وحشی و نسترن زرد اشاره کرد. نسترن گیاهی مقاوم است و برای کاشت در شرایط اقلیمی کشور ما کاملا مناسب است.
ستاره |سرویس گیاهان و حیوانات – گل نسترن را میتوان هم در داخل گلدان و هم در فضای باز کاشت و نگهداری کرد و غیر از لذت بردن از عطر و زیبایی فوق العاده اش، از خواص شگفت انگیز گل نسترن نیز بهره برد. همانند گل رز، نسترن نیز انواع مختلفی در طبیعت دارد که وجه تمایزشان در رنگ، عطر، اندازه گلها، تعداد گلبرگ و… است. در این مقاله شما را با انواع گل نسترن و نحوه کاشت و نگهداری هر کدام در منزل آشنا میکنیم. میتوانید نحوه پرورش گل نسترن در منزل را نیز جهت اطلاعات تکمیلی برای پرورش این گل زیبا بخوانید.
معرفی انواع گل نسترن
۱. نسترن رونده
گل نسترن رونده به صورت درختچهای پر از گلهای ریز است و ارتفاع آن بین ۱ تا ۵ متر است و در صورت شرایط محیطی مناسب حتی میتواند از این هم بلندتر شود. برای نگهداری و پرورش نسترن رونده، حتما نیاز به قیم و تکیه گاه است تا گل فضای کافی برای رشد و دریافت نور خورشید را داشته باشد. ساقههای باریک و تیز این گیاه به بالارفتن این گل از قیم کمک میکنند و به همین دلیل اغلب از این گل برای تزئین دیوار باغها، طراحی فضای سبز، پوشش روی دربها و تزئین درب ورودی تالار و ویلاها استفاده میشود. نسترن رونده مقاوم به شرایط نامساعد آب و هوایی و مقاوم به سرمای زمستانه است. ویژگیهای ظاهری: رنگ گلبرگها در نسترن رونده؛ صورتی کمرنگ با پنج گلبرگ و به صورت خوشهای است و برگها به شکل پر با ۵ تا ۷ برگچه هستند و ساقههای آن پر از تیغهای ریز است. میوه گل نسترن رونده اندازهای بین ۱/۵ تا ۲ سانتیمتر دارد و به رنگ نارنجی مایل به قرمز است و از خواص درمانی آن در طب سنتی برای درمان بیماریهایی مانند تقویت قلب، دفع سنگ کلیه، آرامش اعصاب و تقویت سیستم ایمنی بدن استفاده میشود. نحوه کاشت و پرورش: تکثیر نسترن رونده از طریق کاشت بذر، قلمه زدن و خواباندن ساقه صورت میگیرد. شرایط کاشت و نگهداری از این گیاه به شرح زیر است:
خاک: نسترن رونده در خاکهای رسی شنی غنی از مواد غذایی و زهکش کافی رشد میکند.
نور: نسترن رونده در نور مستقیم خورشید و محیط آفتابگیر بهترین رشد را دارد.
دما: این گل در شرایط متفاوت دمایی قادر به رشد است و تا دمای ۲۰- درجه سانتیگراد را نیز تحمل میکند. مناسبترین دما برای این گونه درجه حرارت ۲۱ تا ۲۴ درجه است.
آبیاری: نیاز آبی متوسط دارد و در گلدان در شرایط معمول دوبار آبیاری در هفته کافی است. توجه داشته باشید، لازم است در فاصله دو آبیارى خاک باید خشک باشد و آبیاری عمیق انجام شود.
۲. نسترن فرانسوی
از دیگر انواع گل نسترن، گل نسترن رونده فرانسوی است. این گل، بیشتر به رنگ قرمز تا صورتی پررنگ است و عطر خوبی دارد و به همین دلیل طرفداران زیادی در سراسر جهان دارد. البته توجه داشته باشید که انواع گل نسترن و گل ساناز همگی از جنس و خانواده رزها هستند و تفاوتی با یکدیگر ندارند و این تفاوت نامها در کشور ما روی این گلها گذاشته شده است. ویژگیهای ظاهری: نسترن فرانسوی به صورت درختچهای خزاندار و گسترده با ساقههایی خاردار با خارهایی تیز دیده میشود. کشت این گونه در مناطق بادخیز توصیه نمیشود، زیرا وزش بادهای سنگین علاوه بر شکستن شاخههای ظریف و بهم ریختن شکل گلبرگها، سبب افزایش تبخیر و تعرق و پژمردگی گیاه میشود. نحوه کاشت و پرورش: نسترن فرانسوی نیز به روش کاشت بذر، قلمه زدن، خوابانیدن و کشت بافت تکثیر میشود. شرایط محیطی برای نگهداری این گل به شرح زیر است:
خاک: به نوع خاک حساس نیست و در خاکهای به خوبی آبیاری شده به راحتی رشد میکند.
نور: مکانهای نیمه سایه تا آفتاب برای رشد گیاه مناسب است.
دما: نسترن فرانسوی میتواند در دماهای کمتر از ۲۵- درجه سانتیگراد نیز زنده بماند، ولی در دمای پایین رشد گیاه کندتر شده و از عملکرد و گلدهی آن کاسته میشود.
آبیاری: نیاز به آبیاری منظم دارد. در فصل تابستان نیاز آبی بیشتر و در زمستان نیاز آبی گیاه کمتر میشود.
۳. نسترن کوهی یا نسترن وحشی
نسترن کوهی که علاوه بر زیبایی به دلیل خواص فوقالعادهاش در درمان بیماریها شهرت دارد، گیاهی درختچهای و چند ساله است و بطور خودرو در مناطق خشک روی صخرهها و حتی در بوتهزارها میروید. در کشور ما این گل در بیشتر مناطق مانند قزوین، ارتفاعات البرز، جنوب کشور، سهند، نیشابور کوه دنا، کرج، لرستان، اراک، همدان، گرگان، مازندران، گیلان، آذربایجان، کرمانشاه، زنجان، اصفهان، بختیاری، فارس، کرمان، کردستان به طور خودرو میروید. ویژگیهای ظاهری: ارتفاع نسترن کوهی متفاوت و بسته به شرایط اقلیمی محل رویش از ۰/۵ تا ۳ متر است. گلهای این گیاه معطر و به قطر ۲-۸ سانتی متر بوده و به دنبال یکدیگر بر روی ساقه ظاهر میشوند. برگها مرکب شانهای و دندانه دار هستند و هر برگچه صاف و کبود رنگ بوده، گاهی روی رگبرگ کمی کرک وجود دارد نحوه کاشت و پرورش: نسترن کوهی رشد و نمو سریعی دارد و اغلب از طریق کاشت بذر تکثیر میشود و میتوان آن را در بلوارهای شهری، حاشیه جادهها و در داخل پارکها کاشت. شرایط مناسب برای کاشت و پروش این گیاه عبارت است از:
خاک: خاک مناسب برای کاشت گیاه نسترن کوهی خاکی است که غنی از املاح معدنی غنی است مانند خاکهای جنگلی. همچنین خاکهایی با بافت متوسط و خاکهای سنگین حاوی مقادیر متوسطی مواد و عناصر غذایی نیز برای کاشت این گل مناسب است و حتی در خاکهای سنگلاخی نیز به خوبی رشد میکند.
نور: در محیط سایه آفتاب به خوبی رشد میکند.
آبیاری: نیاز آبی این گونه نسبت به دیگر انواع نسترن کمتر است و کمبود آب یا خشکی را میتواند تحمل کند.
۴. نسترن زرد
نسترن دیگری به نام نسترن زرد یا رزا موشاتا است که در مناطق کوهستانی کشورمان به ویژه کردستان میروید. این گونه نسترن قادر به تحمل شرایط سخت اقلیمی است و گیاهی است که بافت نامناسب و خاکی با PH بالا را به خوبی تحمل میکند.
شما چه اطلاعات دیگری درباره انواع گل نسترن و نحوه تکثیر و کاشت این گلهای زیبا دارید. نظرات خود را از طریق بخش ارسال نظر با ما به اشتراک بگذارید.
وضعیت بازار بورس : بسته تعداد معاملات : 312,822 حجم معاملات : 13,855B ارزش معاملات: 106,918B ارزش بازار : 78,505,567B تعداد نماد مثبت : 453 تعداد نماد منفی : 31
شاخص کل بورس
2,460,408.31 60958.03 2.54% 1403/09/12 15:45
شاخص کل فرابورس
23,947.72 488.86 2.08% 1403/09/12 18:56
وضعیت بازار فرابورس : بسته تعداد معاملات : 232,965 حجم معاملات : 13,406B ارزش معاملات : 5,097,334B ارزش بازار : 12,761,699B تعداد نماد مثبت : 354 تعداد نماد منفی : 132